• KİRA BORCUNU ÖDEMEYEN KİRACININ TAHLİYESİ

    Kiranın Ödenmemesi Nedeniyle Kiracının Tahliyesi İstenebilir mi? 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 313. Maddesi uyarınca kiracı kira bedelini ödemekle yükümlüdür. Kira bedelini veya yan giderleri düzenli bir şekilde ödemeyen veyahut hiç ödemeyen kiracının tahliyesi için 3 yol bulunmaktadır. 1- Kiracının Temerrüdü Nedeni ile Tahliye Davası Kiracı, kira bedelini veya yan giderleri kira sözleşmesinde belirtilen tarih…


  • İHTİYAÇ (GEREKSİNİM) NEDENİYLE TAHLİYE DAVASI

    İhtiyaç nedeniyle tahliye davası, kiraya veren veya kiraya verenin yakınları tarafından kiralanan taşınmaza ihtiyaç duyulması halinde açılan ve kiracının tahliyesini sağlayan dava türüdür. Dava, hem konut hem işyerine ilişkin olabilmektedir. Açılan ihtiyaç nedeniyle tahliye davasının kabul edilmesi halinde kiracının taşınmazdan tahliyesi sağlanmaktadır. İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE DAVASININ ŞARTLARI NELERDİR? İhtiyaç nedeniyle tahliye davasının şartları Türk Borçlar Kanunu’nun (“TBK”)…


  • ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASI SONRASINDA VELAYET DAVASI AÇILABİLİR Mİ?

    Anlaşmalı boşanma davalarında eşler velayet konusunda ortak bir karar almalıdır. Bu karar kamu düzenine, çocuğun üstün yararına aykırı olmamalıdır.  Anlaşmalı boşanma davasında velayet hususunun belirlenmesi, velayete ilişkin olarak sonradan değişiklik yapılamayacağı anlamına gelmemektedir. Velayet hususuna ilişkin mahkeme kararları kesin hüküm teşkil etmemekte olup anlaşmalı boşanma davası kesinleştikten sonra velayet davası açılabilmesinin önünde herhangi bir kanuni…